Месец и половина откакто минаха изборите - Борисов си играе с

...
Месец и половина откакто минаха изборите - Борисов си играе с
Коментари Харесай

Свиленски: Мандатът на ГЕРБ трябва да бъде използван като възможност да има редовен кабинет

Месец и половина откогато минаха изборите - Борисов си играе с страната и политическите партии. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски.

Точно два дни ни разделят от началото на конституционната процедура и първия опит за образуване на кабинет. На масата е името на министър-председателят, излъчен от ГЕРБ-СДС – Мария Габриел. На ход са партиите в Народното събрание, които да решат дали ще дадат поддръжка.

„ Г-н Борисов хвърли едно име, несъмнено авторитетно, прати го на срещи с другите партии и се скри. Г-н Борисов, ние знаем, че Вашите хора могат да договарят. Съмняваме се обаче, че Вие можете, тъй като тези диалози са лидерски. Нито имаме покана, нито индикации за такава ”, акцентира Свиленски. 

По думите му „ тематиката с кабинета на ГЕРБ е завършила ”. „ Тук приказваме за държавно управление национално отговорно, което да поеме страната в тази тежка рецесия. Другата опция е избори през месец август, страната без бюджет ”, сигнализира депутатът.  Според него мандатът на ГЕРБ би трябвало да бъде употребен като опция да има постоянен кабинет. Дали обаче Българска социалистическа партия да поддържа държавно управление с първия мандат, занапред следва партията да се допита до членовете си.

Георги Свиленски разяснява и настояването за оставка на основния прокурор Иван Гешев. „ Борба на две лобита – махнете Гешев, с цел да пристигна Пешев ”, съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ”. По думите му би трябвало да бъде изменена системата. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР